file not found
Frankrijk

Ontdek de Beste Skigebieden in Frankrijk en de Noodzaak van een Milieusticker Frankrijk

Voor welke skigebieden in Frankrijk heb je een milieusticker nodig?

 

Er gaat niets boven een fantastische skivakantie tijdens de wintermaanden. Terwijl Oostenrijk en Zwitserland bekend staan om hun prachtige skigebieden, mag Frankrijk zeker niet worden vergeten. Met de majestueuze Franse Alpen herbergt Frankrijk enkele van de meest geweldige skigebieden ter wereld. Als je met de auto richting de Franse Alpen reist, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van milieuzones en de vereiste Milieusticker Frankrijk. In dit artikel nemen we je mee naar de top 10 skigebieden in Frankrijk en laten we je weten of een Milieusticker Frankrijk nodig is voor een zorgeloze reis naar deze mooie skigebieden.

1. Skigebied Les Trois Vallées

Les Trois Vallées is een betoverend skigebied met meer dan 600 kilometer aan skipistes, een van de grootste ter wereld. Dit gebied omvat drie valleien en biedt moderne voorzieningen zoals restaurants, skiliften, hotels en zelfs een fantastisch sneeuwpark. De populairste skidorpen in Les Trois Vallées zijn Méribel, Val Thorens, Courchevel en Les Menuires. Dit skigebied is niet alleen geliefd vanwege de geweldige pistes voor zowel beginners als experts, maar ook vanwege de levendige après-ski-scene. Als je naar Les Trois Vallées reist, moet je via steden zoals Lyon en Chambéry, waar milieuzones van kracht zijn. Hoewel een Milieusticker Frankrijk niet altijd verplicht is, is het verstandig om er een aan te schaffen voordat je op pad gaat. In de link vind je gedetaileerde informatie over de route en noodzaak van de milieusticker.

2. Skigebied Val d'Isère / Tignes

Val d'Isère en Tignes zijn bekende skigebieden vanwege hun sneeuwzekerheid en de omliggende gletsjer genaamd La Grande Motte. Met meer dan 300 kilometer aan skipistes bieden deze skioorden een gevarieerd aanbod voor zowel ervaren als beginnende skiërs. De dorpen Val d'Isère en Tignes  zijn charmant, maar soms aan de prijzige kant. Als je deze skigebieden bezoekt, moet je via Genève, Annecy en Chambéry reizen, waar milieuzones aanwezig zijn. Een Milieusticker Frankrijk is aanbevolen (zie voor detail informatie de link), vooral als je de alternatieve route via Annecy neemt.

3. Skigebied L'Alpe d'Huez

L'Alpe d'Huez staat bekend om zijn legendarische 16 kilometer lange afdaling genaamd Sarenne. Met in totaal ongeveer 250 kilometer aan skipistes, is dit gebied geschikt voor zowel ervaren skiërs als beginners. De dorpen L'Alpe d'Huez, Vaujany, Oz-en-Oisans, Auris En Oisans en Villard Reculas zijn gezellig en een bezoek waard. Als je naar L'Alpe d'Huez (zie voor detail informatie de link) reist, moet je de milieuzones van Lyon en Grenoble passeren. Hoewel je sommige zones kunt vermijden, is het raadzaam om een Milieusticker Frankrijk aan te schaffen, vooral als je de alternatieve route via Genève en Chambéry neemt.

4. Skigebied Paradiski

Paradiski, met meer dan 400 kilometer aan skipistes, biedt geweldige mogelijkheden voor skiërs van alle niveaus. Of je nu in La Plagne of Les Arcs verblijft, je hebt met één skipas toegang tot twee skigebieden. Terwijl je door Lyon en Chambéry reist, passeer je milieuzones. Hoewel sommige zones kunnen worden vermeden, is het handig om een Milieusticker Frankrijk aan te schaffen voor flexibiliteit, vooral als je van plan bent steden te bezoeken op de terugweg (zie voor gedetaileerde info de link).

5. Skigebied Evasion Mont Blanc

Aan de voet van de Mont Blanc ligt het skigebied Evasion Mont Blanc, met meer dan 400 kilometer aan skipistes en spectaculaire uitzichten. De dorpen Combloux, La Giettaz, Aravis, Megève, Saint-Gervais en Les Contamines zijn gezellig en bieden tal van eetgelegenheden. Bij een reis naar Evasion Mont Blanc moet je de milieuzones van departement Haute-Savoie passeren, en een Milieusticker Frankrijk is aanbevolen. Voor detail info over de noodzaak van een milieusticker Frankrijk verwijzen door naar de link.

6. Skigebied Le Grand Domaine

Le Grand Domaine, met ongeveer 160 kilometer aan pistes, is ideaal voor beginners en gezinnen. Als je vanuit Nederland reist, moet je de milieuzones van Lyon en Chambéry passeren. Hoewel je deze milieuzones kunt vermijden, is het verstandig om een Milieusticker Frankrijk aan te schaffen, vooral als je stadscentra wilt bezoeken op de heen- of terugweg (detail info is te vinden in de link). 

7. Skigebied Les Deux Alpes

Les Deux Alpes staat bekend om zijn betaalbare skibestemming. Met meer dan 200 kilometer aan pistes en levendige après-ski, is dit gebied aantrekkelijk voor een breed publiek. Als je Les Deux Alpes wilt bereiken (meer informatie in de link), moet je milieuzones in Lyon en Chambéry passeren. Een Milieusticker Frankrijk is essentieel, aangezien deze zones niet kunnen worden vermeden. 

8. Skigebied Les Sybelle

Les Sybelle biedt skiërs van gemiddeld niveau prachtige pistes en après-ski. Gelegen in Le Corbier en Saint Sorlin d'Arves, biedt dit gebied betaalbare kroegen. Hoewel een Milieusticker niet verplicht is om Les Sybelle te bereiken, is het verstandig er een aan te schaffen voor flexibiliteit (meer informatie in de link).

9. Skigebied Les Portes du Soleil

Les Portes du Soleil, met 580 kilometer aan pistes, is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Bij een reis naar dit gebied hoef je geen milieuzones te passeren, maar het kan nodig zijn om een Milieusticker aan te schaffen als je langere tijd in de Haute-Savoie-zone verblijft (meer informatie is te vinden in de link).

10. Skigebied Le Grand Massif

Le Grand Massif is ideaal voor gezinnen en biedt ongeveer 265 kilometer aan pistes. Als je naar dit gebied reist, moet je de milieuzones in Haute-Savoie en de Arve-vallei passeren. Een Milieusticker is aanbevolen, omdat de activering van deze zones afhankelijk is van de luchtkwaliteit.

Bij het plannen van je skivakantie in Frankrijk is het dus verstandig om op de hoogte te zijn van milieuzones en de noodzaak van een Milieusticker Frankrijk. Zo voorkom je eventuele boetes en geniet je zorgeloos van de prachtige skigebieden in dit betoverende land.

Misschien vind je dit ook leuk