file not found
Frankrijk

Goedkoop parkeren in Parijs: Tips en Adviezen

Parijs, de stad van de liefde, cultuur en haute cuisine, trekt jaarlijks miljoenen toeristen van over de hele wereld. Maar een van de uitdagingen voor bezoekers is het vinden van betaalbare parkeeropties in deze drukke metropool. Gelukkig zijn er diverse manieren om geld te besparen bij het parkeren in Parijs, zodat je meer kunt genieten van je verblijf zonder je zorgen te maken over hoge parkeerkosten. Hier zijn enkele handige tips en adviezen voor goedkoop parkeren in Parijs.

1. Vooraf Plannen

Voordat je naar Parijs vertrekt, is het raadzaam om je parkeeropties te onderzoeken en vooraf te plannen. Online platforms en apps zoals Parkopedia, Parclick, Parkimeter, Parkvia en Onepark bieden informatie over beschikbare parkeergarages, tarieven en reserveringsmogelijkheden. Ook kan je terecht bij de grootste of een na grootste parkeerexploitant van Parijs ParkingsdeParis of Saemes Door vooraf te boeken, kun je niet alleen geld besparen, maar ook zeker zijn van een plek, vooral tijdens drukke periodes. In parkeergarages betaal je veelal tussen de € 36,00 en € 50,00 euro per dag. Een prijzige optie maar als je het vergelijkt met het uurtarief van op straat parkeren dat valt het nog wel mee. Bovendien hebben parkeergarages als voordeel auto via bovenstaande opties vaak veilig en beschermd staat. Op straat parkeren levert je veelal deuken en schade op door de inparkeer manoeuvres van medeparkeerders. op straat parkeren kent een tarief van € 4,00 per uur (zone 1 centrum). In zone 2 betaal je slechts € 2,40 per uur. Zone 2 bestaat uit de arrondissementen aan de rondweg (de Boulevard Périphérique). Dat is dus wel een stuk verder van het centrum. Check voor de zone indeling de link.

De meest voordelige oplossing is het gebruik van particuliere parkeerplaatsen die verhuurt worden. Via Mobypark.com kan je parkeerplaatsen huren van particulieren voor prijzen tussen de € 9,00 en € 35,00 (afhankelijk van de locatie) per dag. Je betaald daar boven op nog € 2,00 euro aan servicekosten. Al met al is dit de meest voordelige oplossing waarbij je verzekert bent van een veilig plekje in hartje Parijs. Een parkeerplek vinden in een grote drukke stad was nog nooit zo eenvoudig.

MobyPark parkeerplaats keuze
Zo boek je via MobyPark.com je eigen private parkeerplaats voor een voordelig tarief. Bron: Mobypark.nl

2. Park-and-Ride (P+R) Opties

Parijs heeft verschillende Park-and-Ride-locaties aan de rand van de stad, die uitstekende mogelijkheden bieden voor goedkoop parkeren. Deze parkeerterreinen zijn meestal verbonden met het openbaar vervoer, zoals metro- en treinstations, waardoor je gemakkelijk het stadscentrum kunt bereiken zonder je zorgen te maken over verkeer en parkeerproblemen. De parkeergelegenheden zijn vaak wat ruimer waardoor je auto wat beter beschermd is.

Suggesties van metrostations geschikt voor P+R:

  • Porte de Clignancourt
  • Porte d'Orléans
  • Porte d'Italie / Place d'Italie
  • Porte de Clichy
  • Porte de la Villette

Verder heb je nog als optie om op straat te parkeren in steden rondom Parijs. Je mag op straat parkeren daar waar de straat is gemarkeerd met een witte stippellijn op het wegdek. Betalen voor je plek doe je via het parkeerautomaat op het trottoir. Koop een parkeerbiljet een plaats deze duidelijk zichtbaar op je dashboard. Het tarief voor parkeren hangt af in welke stad je parkeert.

Verdere opties over P+R kan je ontdekken via www.parking-public.fr. Voor het plannen van de reis naar je eindbestemming in het centrum kan je google Maps gebruiken of de interactieve kaart met verbindingen vanaf de verschillende metro en RER-lijnen.

 Zie ook tip 6 voor meer P+R plekken en de bijhorende tarieven.

3. Gratis Parkeerzones

Hoewel schaars, zijn er enkele plekken in Parijs waar je gratis kunt parkeren. Deze bevinden zich meestal buiten het stadscentrum en zijn vaak beperkt in aantal. Houd er rekening mee dat deze plekken snel vol kunnen raken en dat je mogelijk een eindje moet lopen om het centrum te bereiken. Het is ook essentieel om de lokale parkeerborden en regelgeving zorgvuldig te lezen om boetes te voorkomen. Als je voor deze optie gaat bereid je dan voor een tijd te moeten wachten/zoeken voor een plekje. Besef dat deze zoekactie plaats vind op onbekend terrein in alle chaos van een drukke stad. Dit is veelal geen prettige verkeerservaring maar kan de moeite waard zijn als je geld wilt besparen en de hele familie voldoende stressbestendig is.

4. Avond- en Weekendtarieven

Sommige parkeergarages in Parijs bieden voordelige tarieven tijdens de avonden en weekends. Als je van plan bent om voornamelijk 's avonds of in het weekend in de stad te zijn, kan dit een slimme optie zijn om kosten te besparen. Kijk op ParkingsdeParis of Saemes.

5. Hotels met Parkeergelegenheid

Als je in een hotel of appartement in Parijs verblijft, overweeg dan om een accommodatie te kiezen die gratis of goedkope parkeergelegenheid biedt. Hoewel de tarieven kunnen variëren, kan dit een handige optie zijn, vooral als je je auto veilig wilt achterlaten tijdens je verblijf. Soms kost een hotel met een gratis parkeergelegenheid slechts twee tientjes meer. Overweeg dan te kiezen voor dit hotel zo ben je verzekerd van een veilige parkeerplek rondom je Hotel en kan je zorgeloos de stad verkennen. Op Booking.com en Airbnb kan je een accommodaties filteren die beschikken over een parkeerplaats. Zie onderstaand de voorbeelden.

Gratis Parkeren Filter AIRBNB
Zo selecteer je via AIRBNB de accommodaties met gratis parkeren. BRON: AIRBNB.NL

 

6. Fietsen, Elektrische step en Openbaar Vervoer

Parijs is een stad die uitstekend geschikt is voor het verkennen per fiets en met het openbaar vervoer. Alle afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn zeer geschikt om af te leggen per fiets. Overweeg daarom om je auto buiten de stad of in een buitenwijk te parkeren en gebruik te maken van je fiets, metro's, bussen en trams om je te verplaatsen. Het is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook kostenefficiënt en je vermijdt parkeerproblemen in het drukke stadscentrum. Er zijn ook mensen die zich verplaatsen middels elektrische stepjes. Deze particuliere elektrische steps zijn voorlopig nog toegestaan in Parijs. Dit is een goede optie als je beschikt over een elektrische step met zachtere banden en voldoende vering. Veel straten in Parijs bestaan namelijk uit de authentieke kinderkopjes. Een elektrische step met harde banden rijdt hier absoluut niet lekker op en zal alle schroeven in de step los trillen.

Enkele geschikte plekken met haar bijbehorende tarieven voor P+R zijn:

Parking Pyrénées Du Clos (4 Rue Du Clos 75020, Paris) €28,00 per dag / €82,00 per week;

Parkeergarage Gambetta (211 Avenue Gambetta, 75020 Paris) €23,50 per dag / €77,00 per week;

Parkeergarage 2000 (234 rue Crimée, 75019 Paris) €25,00 per dag / €80,00 per week;

Parking Marché (7-9 Rue des 4 Cheminées, 92100 Boulogne-Billancourt) €36,00 per dag / € 99,00 per week;

Parking Maison Blanche (172 Avenue de Paris, 92320 Châtillon) €18 per dag / €70,- per week;

Zenpark La Défense (27 Voie des Sculpteurs, 92800 Puteaux)  €25,- per dag / €95,- per week;

Parking Valmy Liberté (139/145 Rue de Paris, 94220 Charenton-le-Pont) €13,- per dag / €56,- per week

parkeerplaats selectie Booking.com
Zo selecteer je via Booking de accommodaties met parkeergelegenheid. BRON: Booking.com

7. Verkeersregels en Parkeerborden

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de lokale verkeersregels en parkeerborden. Het niet naleven van deze regels kan leiden tot hoge boetes. Wees bewust van tijden waarop parkeren verboden is en waar je moet betalen voor parkeren.

Het is duidelijk dat goedkoop parkeren in Parijs een uitdaging kan zijn, maar met de juiste planning en kennis kun je zeker geld besparen. Kies de optie die het beste bij je reisschema en budget past en geniet van al het prachtige dat Parijs te bieden heeft, zonder je zorgen te maken over parkeerkosten. Ga voor een parkeerplek bij je hotel als je overnacht in Parijs of kies voor de huur van een particuliere parkeerplaats of P+R om geld te besparen en veilig te parkeren.

 

Misschien vind je dit ook leuk