file not found
Frankrijk

De 5 Must-do's aan de Côte d'Azur

 

De Côte d'Azur, ook wel bekend als de Franse Rivièra, is een van 's werelds meest geliefde bestemmingen voor liefhebbers van zon, zee, cultuur en glamour. Gelegen aan de Middellandse Zee in het zuidoosten van Frankrijk, trekt deze betoverende regio bezoekers met zijn azuurblauwe wateren, charmante stadjes en prachtige landschappen. Hier zijn de vijf mooiste dingen om te doen aan de Côte d'Azur. 

1. Verken de charmante dorpjes

Een van de meest betoverende aspecten van de Côte d'Azur zijn de schilderachtige dorpjes die hoog op de heuvels liggen en uitkijken over de Middellandse Zee. Plaatsen als Eze, Saint-Paul-de-Vence, en Gourdon zijn prachtige voorbeelden van deze middeleeuwse juweeltjes. Slenter door de smalle straatjes, bewonder de stenen architectuur en geniet van het adembenemende uitzicht op de kustlijn. Deze dorpjes bieden ook tal van boetiekjes, kunstgalerijen en gezellige cafés om van te genieten. Het plaatsje Gourdon biedt bovendien het prachtig feodale kasteel aan. Dit kasteel beschikt over prachtige tuinen. Deze tuinen zijn ontworpen door Andre Le Nôtre, een tuinman van de Franse koning Lodewijk XIV

2. Ontspan op de zonnige stranden

De Côte d'Azur staat bekend om zijn prachtige stranden met kristalhelder water en warme zonneschijn. Of je nu de voorkeur geeft aan levendige stranden met watersportmogelijkheden zoals Nice en Cannes, of liever geniet van de rust en stilte op afgelegen stranden zoals Plage de l'Estagnol in Bormes-les-Mimosas, er is voor iedereen wel een perfecte plek om te ontspannen en te zonnebaden.

3. Bezoek culturele schatten 

De Côte d'Azur herbergt een schat aan culturele bezienswaardigheden. Bezoek het wereldberoemde kunstmuseum Fondation Maeght in Saint-Paul-de-Vence, waar je werken van kunstenaars als Picasso en Miró kunt bewonderen. Of verken het historische paleis en de tuinen van het Vorstendom Monaco, dat ook bekend staat om zijn glamoureuze casino's. De regio heeft ook tal van festivals, tentoonstellingen en concerten het hele jaar door, die de cultuur en kunst van de Côte d'Azur tot leven brengen. Zo zal binnenkort de Voiles de Saint-Tropez van start gaan. Dit is een van de de meest prestigieuze zeilwedstrijden ter wereld. Deze vind plaats van 29 september tot 8 oktober 2023.

4. Proef de lokale keuken 

De Zuid-Franse keuken staat bekend om zijn heerlijke smaken en verse ingrediënten. Probeer de lokale specialiteiten zoals bouillabaisse (een vissoep), socca (een kikkererwtenpannenkoek), en ratatouille (een groentestoofpot). Bezoek de kleurrijke markten in steden als Nice en Antibes om verse producten, kazen, olijven en lavendelproducten te proeven en te kopen. Vergeet niet een glas lokale roséwijn te bestellen om de smaak van de Côte d'Azur te ervaren.

5. Verken de natuurlijke schoonheid 

De Côte d'Azur is gezegend met een adembenemende natuurlijke schoonheid. Verken het binnenland van de regio, dat bestaat uit prachtige heuvels, valleien en bossen. Het Parc National du Mercantour biedt uitstekende wandel- en trekkingmogelijkheden, en je kunt er wilde dieren spotten, waaronder berggeiten en steenbokken. Als je van botanische schoonheid houdt, mag een bezoek aan de tuinen van Villa Ephrussi de Rothschild in Saint-Jean-Cap-Ferrat niet ontbreken.

Kort samengevat biedt de Côte d'Azur  een onvergetelijke reiservaring met een mix van natuurlijke pracht, culturele schatten en gastronomische geneugten. Of je nu op zoek bent naar ontspanning op het strand, avontuurlijke activiteiten, of gewoon wilt genieten van de unieke sfeer van deze regio, de Côte d'Azur heeft voor ieder wat wils. Dit is de ultieme streek om te genieten met je familie. Goede tip; Mocht u op zoek zijn naar een geschikt familie verblijf of een (luxe) villa dan is Etoiles-du-Sud een echte aanrader. Zij geven nu een aantrekkelijke 10% korting op een aantal mooie verblijven van 1 week. Als je van plan bent met de auto naar het zonnige zuiden te trekken zorg dan dat je op de hoogte bent van alle verkeersregels in Frankrijk. Zo geniet jij zorgeloos van je reis naar deze betoverende Franse bestemming!

Misschien vind je dit ook leuk