file not found
Frankrijk

De 7 Mooiste Dingen die je kunt doen in de Loire-vallei Frankrijk

De Loire-vallei, ook wel bekend als de "Tuin van Frankrijk," is een betoverende bestemming die zich uitstrekt langs de rivier de Loire in het hart van Frankrijk. Deze regio staat bekend om zijn pittoreske landschappen, weelderige wijngaarden, majestueuze kastelen en historische steden. Als je op zoek bent naar een plek vol schoonheid en culturele rijkdom, dan is de Loire-vallei de perfecte bestemming. Hier zijn de 7 mooiste dingen die je kunt doen in deze prachtige regio:

1. Bezoek de Kastelen van de Loire: De Loire-vallei is beroemd om zijn indrukwekkende kastelen, die als UNESCO Werelderfgoed zijn erkend. Enkele van de meest iconische kastelen zijn Château de Chambord, Château de Chenonceau en Château de Villandry. Deze architectonische meesterwerken zijn een weerspiegeling van de Franse geschiedenis en bieden een glimp van het leven in de Renaissance.

2. Fietsen langs de Loire: De Loire-vallei is een paradijs voor fietsliefhebbers. Er zijn talloze fietspaden langs de rivier en door schilderachtige dorpjes. Huur een fiets en verken de vallei op je eigen tempo. Het is een geweldige manier om de natuurlijke schoonheid van de regio te ervaren.

3. Verken historische steden: De Loire-vallei herbergt charmante steden zoals Tours, Blois en Orléans. Deze steden zijn doordrenkt van geschiedenis en bieden prachtige architectuur, gezellige marktpleinen en heerlijke restaurants. Maak een wandeling door de geplaveide straatjes en ontdek de lokale cultuur. Vergeet bij een trip naar Tours je Milieusticker Frankrijk niet. In Tours is namelijk sprake van een tijdelijke milieuzone waarin bij slechte luchtkwaliteit een milieusticker Frankrijk verplicht is. 

4. Proef de wijnen van de Loire: De Loire-vallei staat bekend om zijn uitstekende wijnen, waaronder Sancerre, Pouilly-Fumé en Vouvray. Bezoek lokale wijngaarden en proef de verrukkelijke wijnen terwijl je geniet van de prachtige wijngaardlandschappen.

5. Vaar op de rivier de Loire: Stap aan boord van een traditionele Loire-boot en maak een ontspannen tocht over de rivier. Tijdens de tocht kun je genieten van adembenemende uitzichten op de kastelen en de natuurlijke omgeving.

6. Ontdek de tuinen van Villandry: Het Château de Villandry staat bekend om zijn prachtige tuinen. Deze formele tuinen zijn een meesterwerk van symmetrie en kleur. Wandel door de verschillende tuinen, waaronder de moestuin, de watertuin en de bloementuin, en bewonder de weelderige beplanting.

7. Bezoek Clos Lucé in Amboise: Clos Lucé is het voormalige huis van Leonardo da Vinci, de beroemde Renaissance-kunstenaar en uitvinder. Het huis is nu een museum gewijd aan zijn leven en werk. Je kunt de kamers verkennen waar hij woonde en werkte en enkele van zijn geniale uitvindingen bewonderen.

De Loire-vallei is een betoverende bestemming die geschiedenis, natuur en gastronomie combineert. Of je nu geïnteresseerd bent in het verkennen van kastelen, genieten van heerlijke wijn, of gewoon ontspannen in de prachtige omgeving, de Loire-vallei heeft voor elk wat wils. Plan je reis naar deze adembenemende regio en laat je betoveren door zijn schoonheid en charme. Bereid je wel goed voor want in Frankrijk gelden merkwaardige verkeersregels waar je wellicht nog niet van op de hoogte was. Je kan met de verkeersregels ook je voordeel mee op doen bijvoorbeeld als je een elektrische auto rijdt dan heb je bepaalde privileges op rijstroken.

 

Misschien vind je dit ook leuk