file not found
Frankrijk

Tour de France 2023: De leukste plek om de spektakelfinish in Parijs mee te maken

Met het stof van de eerste 17 etappes van de Tour de France neergedaald en slechts 2 ettapes te gaan, hebben we al enkele spectaculaire momenten gezien in deze 110e editie van de ultieme wielerrace. De renners hebben bijna alle uitdagingen overwonnen, en het klassement heeft zich gevestigd met een voorlopige en wellicht wel definitieve leider.

Huidige Stand van het Klassement

Op dit moment heeft Jonas Vingegaard de koppositie in het klassement weten te veroveren. De Deense renner van Team Jumbo-Visma heeft een indrukwekkende prestatie geleverd tijdens de afgelopen etappes en staat nu bovenaan in het algemeen klassement.  Terwijl de renners zich opmaken voor de laatste 2 dagen, waaronder de traditionele afsluitende etappe naar Parijs, blijft de strijd om het podium en andere klassementen spannend.

De Route van de Laatste Dag

De laatste etappe van de Tour de France 2023 is altijd een bijzondere en geliefde traditie. Op de 21e en laatste dag leidt de route de renners vanuit Saint-Quentin-en-Yvelines naar de betoverende stad Parijs, met als hoogtepunt een spectaculaire aankomst op de wereldberoemde Champs-Élysées.

De renners zullen in de totale 115 kilometer het Franse platteland doorkruisen, met schilderachtige landschappen en dorpen die de Tour altijd een uniek karakter geven. Naarmate de renners Parijs naderen, zal de opwinding toenemen en zullen ze langs enkele historische monumenten en iconische plekken rijden voordat ze de stad zelf binnengaan.

De route van de laatste Etappe van Saint-Quentin-en-Yvelines naar de Finish in Parijs. Bron: Letour.fr

Een Unieke Plek om het Eindspektakel te Bezichtigen

Als je getuige wilt zijn van het adembenemende eindspektakel van de Tour de France op de Champs-Élysées in Parijs, zijn er verschillende geweldige plekken om dat te doen. Een van de allerleukste plekken om te genieten van de laatste kilometers van de Tour is toch wel de Arc de Triomphe zelf.

De Arc de Triomphe, een monumentaal eerbetoon aan de Franse strijdkrachten en degenen die hebben gestreden en gestorven tijdens de Franse Revolutie en de Napoleontische oorlogen, biedt niet alleen een prachtig uitzicht op de Champs-Élysées, maar ook op de hele stad Parijs. Je kunt de renners zien naderen terwijl ze zich een weg banen door de brede laan en de spanning voelen toenemen naarmate ze dichter bij de finish komen.

Het is echter raadzaam om vroeg aan te komen, omdat de Arc de Triomphe een populaire plek is en het zal druk worden met enthousiaste toeschouwers die de helden van de Tour willen toejuichen. Ben je van plan met de auto te komen verwacht dan niet dat je in de buurt kan komen van hte binnencentrum. Wij adviseren dan iets buiten de stad te parkeren en met het openbaar vervoer verder de stad in te gaan. Vergeet bij het betreden van de binnenring van Parijs niet dat je een milieusticker frankrijk nodig hebt.

Hier moet je een keer bij zijn geweest

Met 19 van de 21 dagen achter de rug en de Tour de France 2023 bijna ten einde, is het klassement bijna vastgesteld. De Deen Jonas Vingegaard van Jumbo-Vsma  leidt momenteel het klassement en staat op het punt om een mogelijke eindoverwinning te behalen. De laatste etappe naar Parijs, met de iconische aankomst op de Champs-Élysées, is altijd een hoogtepunt van de Tour. Als wielerliefhebber wil je deze kans niet missen om het spektakel van dichtbij mee te maken en de triomfantelijke afsluiting van de Tour de France in de prachtige stad Parijs te ervaren.

Misschien vind je dit ook leuk